Het verhaal van Sanne

Blog 1

Start je carrière met een traineeship bij Optimo!

 

Hey, wat leuk dat je mijn blog leest! Ik vind het namelijk fantastisch om meer te vertellen over mijn start bij Optimo en waar ik nu sta binnen dit prachtige bedrijf. In de komende drie weken, deel ik informatie over mijn traineeship en de weg die ik hiervoor bewandeld heb. Maar ook waarom Optimo dé werkgever is en wat zij aan voordelen bieden. Dus sta jij aan de start van je carrière, houd je van cijfertjes en ga je graag om met mensen? Dan heb ik de juiste plek voor jou!

 

De traineeship

Het leuke van dit traineeship is, dat je geen kennis of ervaring hoeft te hebben. Tijdens de looptijd van een half jaar, word je helemaal klaargestoomd om voor klanten aan de slag te gaan. Maar voordat het zover is, dien je wel opdrachten uit te voeren en een examen af te leggen, om te kijken of het vak ook echt bij je past. Vervolgens ga je met een buddy aan de slag die je volledig opleidt tot junior payroll specialist. Hier is een heel intern programma voor ontwikkeld, met daarin testomgevingen. Op deze manier werk je dus aan klant opdrachten, die je in je toekomstige functie ook kan krijgen. En op deze manier leer je ook gelijk met AFAS omgaan. Schrik niet als je AFAS niet kent, want dat hoef ook namelijk niet. Tijdens je traineeship word je volledig wegwijs gemaakt in het AFAS-systeem. Dit systeem helpt je bij het implementeren, oplossen en optimaliseren van vraagstukken vanuit de klant. Maar tijdens de traineeship wordt dat helemaal duidelijk.

 

Verder verloop van je persoonlijke ontwikkeling

Na het afronden van je traineeship in samenwerking met je buddy, ga je aan de slag bij klanten. Dit doe je nog steeds in samenwerking met je buddy, je wordt dus niet zomaar aan je lot over gelaten. De werkzaamheden waar je aan kan denken zijn: loonrun, dus zorgen dat salarisstroken kloppen en de juiste bedragen worden uitbetaald. En als het complexer wordt, dan worden er bijvoorbeeld mutaties verwerkt op een salarisstrook. En dat allemaal om onze klanten te bedienen en alle zorg uit handen te nemen. Want daar zijn wij voor. Te gek toch? Daarbij kan je kiezen uit 2 andere vlakken van payroll. Ik heb gekozen voor Payroll detachering. Dus de operationele ondersteuning salarisverwerking voor diverse klanten. Maar je kan ook gaan voor Payroll outsourcing, dus de uitbesteding van payrollprocessen. Of Payroll Consultancy, ofwel consultancy op AFAS implementatie- en optimalisatievraagstukken. Mijn collega Steffan vertelt je er meer over in een andere blog en vlog.

 

We vertellen je graag meer!

Wat een informatie, en ik kan nog zoveel meer vertellen. Maar die informatie ontvang je de komende twee weken. Kijk vooral nog eens mijn vlog, waarin je mee kan kijken in mijn dagelijkse bezigheden bij Optimo en de klant.

 

Wil je toch liever contact met een van onze recruiters? Dat kan natuurlijk ook, we vertellen je graag meer over deze te gekke kans bij Optimo. Wij zijn bereikbaar via recruitment@optimo.nl.

 

Tot volgende week!

 

Met vriendelijke groet, Sanne