Het verhaal van Eelco

Blog 1

Het faciliteren van klanten zit in je aard als consultant HR!

 

Hi! Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in mijn functie en dus ook in Optimo! Ik ben zelf al jaren werkzaam bij Optimo en dat doe ik met enorm veel plezier in de rol van Consultant HR. Dus ik wil ook jou overtuigen om bij Optimo te komen werken. Graag vertel ik je de komende drie weken meer over de inhoud van de functie, het bedrijf Optimo en wat voor mooie voordelen ze je kunnen bieden. Ga je mee?

 

De functie

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik ben als consultant HR bij Optimo verantwoordelijk voor het automatiseren van alle HR-processen binnen het softwarepakket van AFAS, bij verschillende klanten. Nu hoor ik je denken: welke HR-processen en AFAS wat?

 

Geen zorgen, als je bij ons aan de slag gaat, sta je er nooit alleen voor. We helpen je bij het inwerktraject en ook naarmate je groeit, zijn wij als collega’s altijd elkaars vraagbaken.

Het is belangrijk om te weten dat je het AFAS-pakket niet hoeft te kennen om bij ons te komen werken. We leiden je graag op. Heb je die kennis wel, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen.

 

Ook de HR-processen ga je eigen maken in het AFAS-systeem. Denk bijvoorbeeld aan een werving en selectie traject. Van een sollicitant die zijn gegevens achterlaat tot aan het uiteindelijk in dienst melden van deze persoon door de personeelsadministratie. Als je deze processen volledig kan automatiseren dan is de klant daar enorm mee geholpen, want het brengt veel minder (handmatig) werk met zich mee.

 

Als zo’n proces is geïmplementeerd, dan blijven wij altijd betrokken bij de klant. Want dan start het optimaliseren van de processen. Zo blijf je niet alleen bouwen aan de doorontwikkeling, maar ook aan de klantrelatie. Een win-win!

 

Persoonlijke ontwikkeling als Consultant HR

Bij Optimo zijn er tal van mogelijkheden om je persoonlijke ontwikkelingen te laten groeien. En je kan als vakspecialist je vaardigheden verder uitbouwen, in de wereld van software consultancy. Dit doe je deels zelf, maar ook in samenspraak met je leidinggevende ga je je koers bepalen binnen Optimo. Maar jij staat aan het roer!

 

Binnen HR zijn er twee richtingen die je op kan. HR-detachering en HR-consultant.

 

HR-detachering
In deze rol ben je verantwoordelijk voor de operationele werkzaamheden voor diverse opdrachtgevers. En als functioneel beheerder houd je je bezig met HR administratieve processen.

 

HR-consultancy

Dat is waar ik me dagelijks mee bezig houd. Dus de AFAS implementatie- en optimalisatievraagstukken op het gebied van consultancy.

 

Lijkt het je interessant om beide disciplines uit te voeren binnen de vakgroep HR? Geen probleem! Deze twee kan je prima combineren!

 

Meer informatie

Ik begrijp heel goed dat je al deze informatie even moet laten landen. Maar dat het je ook nieuwsgierig heeft gemaakt. Kijk vooral ook mijn vlog, waarin je een greep uit mijn dag voorbij ziet komen bij de klant en op kantoor.

 

Maar dit is zeker niet alles, want ik heb je namelijk nog veel meer te vertellen. De komende twee weken vind je op deze pagina een nieuwe blog. Hierin vertel ik je meer waarom Optimo nou dé werkgever is en wat voor extra voordelen er zijn als je bij ons komt werken. Want dat wil je weten!

 

Wil je toch liever direct contact? Dat kan natuurlijk ook. Onze recruiters staan voor je klaar via recruitment@optimo.nl.

 

Tot volgende week!

 

Hartelijke groet, Eelco