Het verhaal van Steffan

Blog 1

Waarom jij bij Optimo die nieuwe consultant payroll collega moet worden!

 

Hallo nieuwe collega! Wat leuk dat je interesse hebt in deze functie. Ik ben al jaren werkzaam bij Optimo, dus ik ga je veel meer vertellen over deze functie én over Optimo. De komende drie weken neem ik je mee in de reis van Payroll consultant en wie weet ligt hier een toekomst voor jou.

 

De functie

Als consultant payroll ben je verantwoordelijk voor de AFAS implementatie- en optimalisatievraagstukken bij de klant. Denk aan het implementeren en optimaliseren van reiskostenvergoedingen en thuiswerkvergoedingen. Daarnaast zijn er ook complexere vraagstukken zoals het inrichten van een pensioenregeling. En dit in combinatie met het AFAS Profit systeem. Met de AFAS-software hoef je overigens niet per se bekend te zijn, we leiden je graag op.

 

Je moet dus wel een nieuwe uitdaging willen aangaan waarin je interne processen verbetert van de klant. Of daar een onderdeel van willen zijn. Dus vind je de omgang met klanten enorm leuk, en ben je gek op ‘cijfertjes’? Lees dan vooral verder.

 

Flexibiliteit is altijd zo cliché, maar in deze rol als consultant payroll is dit wel heel belangrijk. Omdat je met diverse klanten te maken hebt. Ik zit elke dag bij een andere klant, of ik ben vanuit huis of vanuit kantoor voor de klant aan het werk. Elke klant is weer anders en dus is flexibiliteit wel een van de eigenschappen die belangrijk is. Maar ook creativiteit mogen we niet vergeten. Complexe vraagstukken vragen om creatieve oplossingen. Door ervaring leer je daar mee omgaan, maar je collega’s in dit vakgebied staan ook altijd voor je klaar en willen je altijd graag helpen! Je staat er dus niet alleen voor.

 

Persoonlijke ontwikkeling

Bij Optimo bepaal je zelf je richting. In nauwe samenwerking met je vakgroep manager bepaal je waarin jij je wenst te ontwikkelen. Meerdere disciplines binnen een vakgroep is ook geen probleem. Zo kan je consultancy en detachering prima combineren. Bij detachering ben je de operationele ondersteuning voor de salarisverwerking voor diverse klanten. Bekijk bijvoorbeeld de vlog en blogs van Sanne. Zo kan je als vakspecialist je vaardigheden verder uitbouwen in de wereld van Software Consultancy. Samen bouwen is dus impact maken in de arbeidsmarkt, als consultant payroll. Interessant en divers, dus nog een reden om te solliciteren.

 

Meer informatie

Natuurlijk snap ik heel goed dat je nieuwsgierig bent geworden. En wil je misschien nog meer informatie over de functie van consultant payroll. Dat kan! Bekijk de vlog waarin je een ‘dagje’ met mij meeloopt en ik vertel hoe het werken bij Optimo eraan toe gaat.

 

De komende twee weken, volgen er op deze pagina’s nog twee blogs. Daarin vertel ik je meer over het bedrijf Optimo en de extra’s binnen deze club als je eenmaal hier aan het werk bent. En geloof me, die wil je! Dus blijf me volgen op deze pagina.

 

Toch liever contact met een van onze recruiters? Neem contact op via recruitment@optimo.nl.

 

Tot volgende week!

 

Hartelijke groet, Steffan